1. Tawaran

Pakej Remaja Keluarga Malaysia adalah pelan Internet prabayar baru yang bertujuan untuk memberi kemudahan kepada remaja dan pelajar Malaysia untuk mengakses Internet mudah alih untuk produktiviti dan penggunaan hiburan. Tawaran sah sehingga 31 Oktober 2022.
 


2. Kelayakan

Semua rakyat Malaysia berumur 21 tahun ke bawah berdasarkan tarikh lahir di Kad Pengenalan layak untuk Pakej Remaja Keluarga Malaysia. Individu yang layak mesti mengaktifkan talian prabayar Digi terlebih dahulu atau menjadi pelanggan Digi Prepaid sedia ada sebelum melanggan Pakej Remaja Keluarga Malaysia.


Tawaran boleh diaktifkan melalui MyDigi App/ Web, Lazada, Shopee, dan Touch 'N Go e-Wallet.


Lazada/Shopee dan Touch 'N Go e-Wallet

Sila rujuk #4 'Cara untuk Melanggan' untuk panduan penebusan lebih tepat. Pelanggan yang tidak layak yang membeli Pakej Remaja Keluarga akan diberikan kredit waktu tayang bernilai RM30 dengan lanjutan tempoh sah akaun 30 hari, tertakluk kepada penebusan melalui kod pendek *888*1#. Sila rujuk # 4 "Cara untuk Melanggan" untuk panduan penebusan lebih tepat.

 


3. Faedah Tawaran

Pelanggan yang layak untuk Pakej Remaja Keluarga Malaysia akan mendapat faedah 20GB kuota Internet mudah alih betul-betul Internet pantas untuk semua akses dengan penggunaan 90 hari yang berharga HRD RM30 setiap langganan (RM10/bulan). Selain itu, tawaran ini juga merangkumi Internet asas tanpa had setelah habis 20GB kuota betul-betul Internet pantas.


Offer summary:

Tawaran

Pakej Remaja Keluarga Malaysia

Kuota Internet

20GB kuota semua penggunaan

Tempoh Sah

90 hari

HRD

RM30/langganan

 

4. Cara untuk Melanggan

 Langkah 1:

Pemeriksaan Kelayakan

 

Untuk memastikan kriteria kelayakan dipenuhi

(berdasarkan tarikh lahir di Kad Pengenalan yang didaftarkan untuk talian Digi Prepaid yang digunakan)

 

 

Langkah 2: 

Langkah Pembelian

Untuk pembelian Pakej Remaja Keluarga Malaysia, sila muat turun aplikasi Touch n ’Go e-Wallet, atau Lazada/Shopee melalui Google Play store atau Apple App store dan log masuk ke aplikasi.
Langkah 3:

Notifikasi SMS

 

Pelanggan akan menerima notifikasi SMS pada nombor prabayar setelah berjaya di Langkah 2.

 

 

 

Langkah 4: 

Penebusan Internet

Penebusan melalui kod pendek *888*1#

 

Langkah langganan Pakej Remaja Keluarga Malaysia selesai.5. Penggunaan Kuota Internet


Dari segi penggunaan kuota Internet, Internet percuma (jika berkenaan) berada di tahap utama penggunaan tertinggi, misalnya Internet percuma 1GB untuk muat turun MyDigi buat pertama kalinya. Selepas itu, ini diikuti oleh kuota penggunaan 20GB dari Pakej Remaja Keluarga Malaysia. 


Di bawah keutamaan Pakej Remaja Keluarga Malaysia, ia diikuti dengan Booster Pelan Bulanan (tambah nilai kuota). Keutamaan seterusnya merujuk kepada kuota Internet berasaskan aplikasi atau masa dari mana-mana pelan internet Aktif Bulanan seperti YouTube tanpa had atau kuota internet biGBonus (1 pm-7pm). Keutamaan berikutnya merujuk kepada kuota Internet untuk semua penggunaan dari mana-mana pelan Internet Aktif Bulanan.

 

Di bahagian akhir keutamaan, Internet asas tanpa had dari Pakej Remaja Keluarga Malaysia memastikan pengalaman Internet yang sentiasa aktif.

 

Ringkasan keutamaan seperti berikut:

 

 

6. Tambah nilai Kuota Internet

Setelah kehabisan kuota Internet penggunaan 20GB dari Pakej Remaja Keluarga Malaysia, disarankan kepada pelanggan untuk menambah kuota Internet untuk pengalaman betul-betul Internet mudah alih pantas. Pilihan yang disyorkan adalah seperti berikut:

 

a. Pilihan A

Pembelian berulang Pakej Remaja Keluarga Malaysia

(Rujuk #4 Cara untuk Melanggan)

 

b. Pilihan B

Beli mana-mana pelan Internet Aktif Bulanan melalui aplikasi MyDigi atau dengan mendail kod pendek * 128 #

 

c. Pilihan C

Beli mana-mana tempoh sah atas permintaan yang sah melalui aplikasi MyDigi atau mendail kod pendek * 128 #